Mijn Gong – periode 1

Daar ben ik weer! Ik was dit blog niet vergeten hoor, maar genoot nog even van mijn laatste paar dagen in Porto. Gister thuis gekomen en dus aan de slag! 🙂

Voor mijn eerste Gong periode heb ik besloten om mijzelf 2 opdrachten ten doel te stellen:

1.) Deze hoort in de categorie “chill & no stress”: Eigenlijk voeg ik in deze ene opdracht toch nog weer 2 zaken samen, namelijk meditatie & lekker slapen. De opdracht is namelijk om elke avond voor het slapen gaan een ontspannen sfeer te creëren waardoor tegelijk een vaste “naar bed gaan” routine ontstaat. Ik wil dit als volgt gaan aanpakken; half uur voor naar bed gaan tv/iPad/iPhone uit of op vliegtuigstand + een meditatie oefening. De meditatie oefening kan er een zijn uit het boek “The Urban Monk” of zelf vind ik de meditatie oefeningen van “Sanny zoekt geluk” ook heel erg fijn :).

2.) Is dit blog! Opdracht aan mezelf is om minimaal 1x per week een update te geven van mijn voortgang en mijn ervaringen. Naast mijn “Gong-updates” wil ik ook een aantal andere dingen uit de Oosterse cultuur gaan proberen; zoals verschillende kruiden, thee soorten & aroma’s.

A.s. zondag ga ik officieel beginnen, dus nog 2,5 dag “Gong-loos” door het leven haha.

Nog even ter herinnering: Een Gong is een aantal oefeningen welke je gedurende 100 dagen moet volhouden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gemiddeld 90 dagen duurt om een oude gewoonte af te leren en een nieuwe gewoonte aan te leren. Als je dus 100 dagen iets volhoudt wordt het als het goed is een (nieuwe) gewoonte. Daar ligt ook gelijk de uitdaging… als je het namelijk na 20 dagen 1 dag niet gedaan hebt moet je weer opnieuw beginnen. We gaan het beleven dus ;).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s