It’s a start…

IMG_1831

Ok, het eerste begin is er… heb mij over mijn blog angst heen gezet en blog is in de basis aangemaakt. Hoewel ik mij realiseer dat dit natuurlijk nog steeds niks voorstelt, is dit al meer dan in de afgelopen jaren gelukt is. Al een aantal jaar neem ik mij namelijk voor om zaken van mij af te gaan schrijven. Altijd heb ik wel een excuus om dit niet toe doen; te druk met werk, te druk sociaal leven, wie gaat dit lezen, waarom moet dit openbaar en met mijn perfectionistische persoonlijkheid ben ik altijd bang dat er een type fout ergens te vinden is of dat ik hele zinsconstructies overhoop gegooid heb.

Maar goed, nu dus toch wel. Waarom? Ik heb weer eens een boek gelezen… en niet een maar zelfs meerdere boeken waarin steeds naar voren komt hoe goed het is om van je af te schrijven. Het laatste boek waardoor ik uiteindelijk over stag gegaan ben is “The Urban Monk”. Ja, klinkt zweverig. Is het ook wel een beetje maar in heel veel wat in dit boek staat zit toch een behoorlijke kern van waarheid. Later meer over dit boek.

Naast het feit dat het boek geholpen heeft om een start te maken, help het ook dat ik nu op vakantie ben. Echt een heerlijke vakantie in Portugal. Gestart in Lissabon, toen naar Valadares aan de kust en nu zit in sinds vanmiddag in Porto. Ik schrijf dit eerste blog dan ook onder het genot van een heerlijk glaasje port ;).

Tot slot heb ik nu ook een doel met dit blog; ik ga “op zoek” naar mijn Gong. Je zult nu wel denken; wat is dat nu weer? Een Gong is een aantal oefeningen die je gedurende 100 dagen moet volhouden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gemiddeld 90 dagen duurt om een oude gewoonte af te leren en een nieuwe gewoonte aan te leren. Als je dus 100 dagen iets volhoudt wordt het als het goed is een (nieuwe) gewoonte. Daar ligt ook gelijk de uitdaging… als je het namelijk na 20 dagen 1 dag niet gedaan hebt moet je weer opnieuw beginnen. Zoals jullie begrijpen zal dit behoorlijk volharding vereisen en leek een blog de perfecte manier om mijn overwinningen & falen met de wereld te delen. (vooral zodat ik wel door moet gaan ;))

Over wat mijn Gong opdrachten dan precies worden en wanneer in precies start meer in een volgende post!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s